Hästvecka

De fyra första veckorna så växlade jag mellan att vara i djurgruppen och i hushållsgruppen, det är alltså så att man gör olika saker på morgon och eftermiddag beroende på vilken grupp man är i. I djurgruppen så ingår det att ge djuren mat och vatten på morgon och kväll, ta in och släppa ut och hålla rent där djuren vistas. I hushållsgruppen så ser gör man första och andra frukost, ställer fram/värmer upp till middagen, ser till att allt bli uppdiskat, tvättar, städar, tömmer dass och lite sånt. Lunch är vi två per dag som gör och då skippar man dagspasset och är i köket istället, så gör vi mycket mat så det räcker till 20 pers + middag. Men förra veckan så var det min tur att vara i hästgruppen, så kul! Det innebär att man på morgonen kl 7 rider hem hästarna så att de får komma in, får lite mat och att vi pysslar om dem och bygger en relation med dem, på eftermiddagen så släpper vi ut de och ger de hö, sen brukar vi få något annat att pyssla med, t.ex smörja selar osv. Så 4 av 5 dagar har vi ridit, tar väl ca 45 minuter om de står och väntar på oss vid grinden, om de har hunnit gå en bit själva och då tagit genvägar så går det snabbare. Vi rider ju barbacka och med träns utan bett, men hästarna kan ju vägarna bättre än vi nya så vi behöver inte göra så mycket, vi har ändå fullt upp med att träna balans och jobba på hållningen. Vi har gjort olika övningar när vi ridit som att hålla armarna rakt upp, nudda så många grenar vi kan, lägga oss ner på hästens rumpa osv, riktigt kul! Jag har haft Pluto hela veckan, han är en Fjording på 28 år, han är så fin, superstabil och lugn, går helst längst bak och ser till så att alla är med.
 
Ritt i soluppgången
 
Sen under dagarna så gör vi ju andra saker, ibland gemensamt hela gruppen, ibland delar vi upp oss på olika saker. En dags gjorde vi korv, men det kommer jag skriva lite mer om i ett annat inlägg. Här kommer lite blandade bilder på saker vi gör, dessa är mobilbilder så ha överseende med att de inte är ritkgit lika skarpa =)
 
Här hjälps vi åt att flytta en silo
 
Baka surdegsbröd, det får vi göra mycket för det går åt flera limpor om dagen
 
Vid ett baktillfälle var vi så himla många så jag tog initiativ till att göra müsli iställe för bröd, tänkte dert kunde vara kul med variation till den dagliga frukostgröten. Tog ungefär 50/50 havregryn och vetegryn, hackade i hasselnötter och mandlar och blandade med olja, vatten och honung och kryddade med lite kanel, blev helt okej! Hade kunnat ha det lite kortare tid i ugnen och kanske ha i lite mer honung, men annars var jag nöjd.
 
Färska ägg direkt från hönshuset, det är lyx det!
 

Kommentera här: