En himla massa namn!

Första riktiga dagen kom och gick. Det både gick långsamt och supersnabbt. Så mycket information att ta in, nya bakterier, ny mat, nya rutiner, ALLT är nytt, så jäkla kul!! Vi delades in i två grupper där ena gruppen under första veckan får lära sig hushållssysslorna och andra gruppen får lära sig rutinerna kring djuren, jag placerades i den andra gruppen. 
 
 
Här på gården finns fem hästar (två Ardenner, en Nordsvensk, en varmblodstravare och en Fjording), två shetlandsponnys, tio kossor av blandade kön och åldrar, tre getter, 18 får, tre ankor, ca 35 höns, en sugga och sex kultingar samt två hundar (tre med Yoshi) och 4 katter (5 med Zingo). Så rutinerna kring hur de ska utfodras morgon och kväll, hur de ska flyttas och i vilken ordning osv plus namnen på många av djuren ska läras in. Det ska såklart inte ske över en natt utan vi kommer ha någon med som kan allt tills vi själva kan det, så det känns tryggt.
 
Så första dagen var mest sprängfylld med information. Vi körde först praktiskt under dagen och innan middagen ködre vi teori som i princip var upprepning av det vi lärt oss. Jag var helt mosig i huvudet vid slutet av dagen. Men jag vill prata lite mer om maten! Det känns så häftigt att allt vi äter är här ifrån gården. Det var ju så jag hoppades det skulle vara när jag wwoofade, men pga den torra sommaren så blev det ingen kanonskörd så det mesta köptes ändå. Men här är det bara härodlat som gäller. Jag har fått smaka på så mycket spännande saker. Gröten vi äter på morgonen är gjord av råg och/eller vete , den mättar ritkigt bra. Till den äter vi någon sorts sylt och yoghurt, så jäkla gott ihop! 
 
 
Jag har också fått äta deras gårdsproducerade ost, surkål. vildsvinsstek, leverpastej och skallkorv. Alltså korv gjord på köttet från skallen och lite inälvor. Det låter rätt nasty men var fruktansvärt gott ihop med rotmos och sås!
 
Det är också väldigt mysigt med gemenskapen här. Även fast det bara gått några dagar så känns vi som en familj. Vi pratar framtidsdrömmar, lär känna varandra och gör det mesta ihop. Jag tycker det är skönt att starten är uppdelad, för nu hinner vi som började tidagare lära känna varandra och sen när nästa gäng kommer så kan vi fokusera på de och hjälpa de att komma igång med rutinerna. Jag har egentligen mer att skriva men det får komma i ett inlägg imorgon, nu är klockan 9 och jag måste sova så jag orkar upp imorgon när klockan ringer vid 5 =) 

Kommentera här: