Stoppa korv

Häromveckan så  gjorde vi något jag länge har varit nyfiken på, vi stoppade korv. Vi hade en bagge som hade hängt ett par dagar i slakteriet vars kött vi gjorde färs utav. Det blandades med grisfett, kryddor, lök och is. Efter att allt blandats väl så började själva stoppningen. Vi hade dagen innan vänt ut och in och tvättat tarmarna från en galt, som vi då använde oss utav vid kovstoppningen. Korvarna fick hänga ett tag och sen så kokades och röktes de. När vi sen åt de till middag så var det utan tvekan den godaste korven jag någonsin ätit, alltså wow!
 
Vi tvättade som sagt tarmarna dagen innan
 
Sen på sjäva korvstoppardagen så delade vi in oss i olika grupper för att få allt i ordning.
Ett gäng stekte lök och mätte rätt mängd kryddor 
 
Ett annat gäng hade ansvar för röken. Ved skulle huggas och det skulle hållas rätt temperatur.
 
Ett tredje gäng ansvarade för att stycka baggen och mala ner köttet till färs tillsammans med is och grisfett, sen köra allt en gång till men med lök och kyrddor, sen att blanda ihop allt och stoppa korvarna.